Oppiminen vaikeaa

Ihminen oppii asioita läpi elämän. Kaikkea emme suinkaan opi kirjoista lukemalla, monet asiat käytännön kautta. Koulu ja opiskelu ovat kuitenkin se osa elämää, jossa oppimiseen on varattu aikaa ja opettajia, joten siihen kannattaa panostaa ja ottaa hyöty irti.

Vaikeuksista

Aina opiskelu ei suju, vaikka kuinka yrittäisi. Motivaatio laskee epäonnistumisten myötä, eikä uudelleen yrittäminen houkuttele. Usein taustalla saattaa olla jokin oppimisvaikeus. Erilainen oppija voi olla esimerkiksi hidas kirjoittaja tai lukija, henkilö jolla kirjaimet vaihtavat paikkaa tai opiskeluun keskittyminen on vaikeaa. Apua voi olla esimerkiksi siitä, että saa tuntien muistiinpanot etukäteen tai lisäaikaa kokeisiin. Saatavilla on myös erilaisia apuvälineitä.

Linkki pikalukitestiin www.erilaistenoppijoidenliitto.fi

Voittoon

Jos epäilet, että sinulla saattaisi olla oppimisvaikeus, ota rohkeasti yhteyttä opettajaan, opinto-ohjaajaan tai erityisopettajaan. Asia voidaan selvittää, apua vaikeuksiin on saatavilla! Apua saa muualtakin. Kanta-Hämeen erilaiset oppijat on Hämeenlinnan alueella toimiva yhdistys, joka huolehtii erilaisten oppijoiden asioista paikallisesti. Yhdistyksellä on muun muassa ATK- ja englannin kursseja sekä vertaistukiryhmä vanhemmille. Valtakunnallisesti toimiva nuorisojaos NEO tarjoaa paljon toimintaa nuorille. Lukiasioissa auttaa myös päiväsaikaan palveleva lukipuhelin 045-2561 916.

Kanta-Hämeen erilaiset oppijat www.kantahameoppijat.net

Erilaisten oppijoiden liitto www.erilaistenoppijoidenliitto.fi

valmistuninfo