Kokista ICT-ammattilaiseksi

Aikaisempi koulutukseni on ravintolakokin perustutkinto ja valmistuin jouluna vuonna 2008 puoli vuotta myöhässä. Olen aina tykännyt kokin hommista ja tekisin niitä edelleenkin jos vaan työtä löytyisi sopivasta paikasta ja tuo kirottu jalka kestäisi kokin seisomatyön.

Olen syntyjäni pienestä kaupungista ja kasvanut isossa perheessä (isoveli ja 2 pikkusiskoa). Kotona ei aina saanut omaa rauhaa. Kokki_paistaminen (1)Mikä oli pääsyy siihen, miksi tahdoin muuttaa mahdollisimman nopeata pois kotoa. Asuin ensimmäiset kaksi opiskeluvuotta opiskelija-asuntolassa. Vapautta oli vähän liikaakin ja oli niin paljon kaikkea muuta tekemistä. Muutenkin olin nuorempana luonteeltani pitkään valvova, joten aamuisin oli vaikea päästä kouluun. Toinen vahvasti vaikuttava syy opintojen venymiseen oli tahto olla kaikkien kaveri. Olin helposti perässä vedettävä kun kotipaikkakunnalle en ollut koskaan saanut sen kummemin ystäviä.

Luokkahenki koulussa oli loistava, kaikki tuli enemmän tai vähemmän toimeen keskenään ja eikä suuria konflikteja ollut. Joten koulu ei ollut ongelma, enemmänkin kaikki oli itsestäni kiinni. Silkkaa ylimielisyyttäni en osannut asennoitua koulunkäyntiin. Loppujen lopuksi, vanhempien painostuksesta, sain raavittua koulun loppuun hieman myöhässä. Varmaan ilman heitä en olisi koskaan saanut opintojani loppuun.

Nykyiseen opiskelupaikkaan ICT:lle hain jo viime vuonna mutta silloin ei käynyt tuuri mikä oli ihan hyvä, koska jalkani hajosi kolmannen kerran viime marraskuussa. Tietokoneet ovat olleet aina lähellä sydäntäni ja ne ovat ”sitä jotain” mitä olen aina itsenäisestikin opiskellut. Tuntui luontevalta hakea alalle johon on jo pohjatietoja sekä halua oppia lisää. Myös se että työ on kevyempää verrattuna kokin hommiin vaikutti vahvasti alan valintaan.

Jussi 24 v.

Valmistun.info

Jätä kommentti