Opiskelijakunta asiallasi

Käta_lankojaJokaisessa oppilaitoksessa on opiskelijakunta, joka muodostuu oppilaitoksen kaikista opiskelijoista. Toimiva opiskelijakunta tukee yksittäistä opiskelijaa tai koko joukkoa. Opiskelijakunta on avainasemassa myös, kun oppilaitoksen johdon kanssa neuvotellaan opiskelijoita koskevissa asioissa.
Opiskelijakunnan tavoitteina ovat opiskelijoiden edunvalvonta ja yhteistoiminnan lisääminen, oppilaitoksen ja opiskelijakunnan tiedotuksen tehostaminen sekä ammatillisen koulutuksen arvostuksen lisääminen.

Esimerkki: Opiskelijakunta Ammattiopisto Tavastiassa

Jokaisen syyslukukauden alussa on opiskelijakunnan hallituksen valintatilaisuus H8:n auditoriossa johon jokainen luokka valitsee oman edustajansa. Halukkaiden kesken äänestetään hallitukseen tulevat jäsenet niin, että jokainen koulutusala huomioidaan tasa-arvoisesti. Jos sinulla on jokin asia, jonka haluat tuoda opiskelijakunnan käsiteltäväksi voit välittää sen sähköpostitse osoitteeseen opiskelijakunta@live.kktavastia.fi tai tulla kertomaan asiasta hallituksen jäsenille.

Opiskelijakunnan jäsenet edustavat ammattiopiston opiskelijoita Saku ry:n parlamentissa, ammattiosaamisen toimikunnassa, yhdenvertaisuustyöryhmässä sekä ympäristötoimikunnassa.

Opiskelijakunta puuttuu ammattiopistoon liittyviin epäkohtiin, kuten koulun turvallisuusasioihin ja ajankohtaisiin kysymyksiin. Opiskelijakunta on tehnyt aloitteen mm. Hattelmalantie 8:n liikenneturvallisuuden parantamisesta.

Kirjoittajat Riitta Nieminen ja Janne Liukkonen